Iilimadon etusivulle »»

Teemoja Iilimadossa:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde itsemurha itsenäistyminen Jamaika jännitys kaksoset Kalevala kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen kulttuurierot kuolema köyhyys laitoshoito lapsen maailman avartuminen lapsen ja eläimen symbioosi lapsen oikeudet lapset lastenkoti leirikoulu lesbous liikenneonnettomuudet luokkaretki luonto lääketiede maahanmuutto maailmankatsomus maakunnat maallemuutto maaseutu marjastus masennus matka matkailu meilailu mielikuvitus monikulttuurisuus muinaisaika murre murrosikä musiikki muutokset muutto noidat nuoret nuortenkirjallisuus nuoruus ongelmanratkaisu ongelmat onkiminen onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala poliittinen vaino psykologia psyykkinen sairaus päihteet rakastuminen rakkaus rasismi rastafarit rikollisuus rippikoulu ruokaohjeet sairaus salaisuudet salapoliisityo sanataide Savo savolaisuus seikkailu seksi seksismi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sienestys sijaisperhe sirkusharrastus sisarussuhteet Somalia sosiaalistuminen sota sotilasdiktatuuri sukupolvierot sukupuoliroolit sukuyhteys suomenruotsalaisuus suru suvaitsevaisuus syntymäpäivät syrjäytyneisyys syyllisyys syömishäiriöt syöpä taikuus taisteleminen taiteet talvi tanssi taruolennot teatteri traktorit tulevaisuudensuunnitelmat turkistarhaus turvapaikanhakijat tytön ja pojan suhde työharjoittelu tähtitiede ulkomaalaiset ulkomaat ulkonäkö ulkonäköpaineet urheilu uskonto uusperhe vaihto-oppilasvuosi valehtelu valtataistelu vanhempien ero vapaus ja sen rajat Venäjä vertaistuki vähemmistöt väkivalta yksinäisyys yliopisto-opiskelu ystävyys

Tekijät & oikeudet

Outi OjaOuti Oja, koko Iilimato-hankkeen causa motrice prima,* on hämeenlinnalaistunut kirjallisuuden tutkija, kriitikko ja opettaja. Eniten hän tykkää ongelmakeskeisestä nuortenkirjallisuudesta ja runoista. Outilla on 3-vuotias tytär Silva, jolle hän lukee runsaasti erilaisia lastenkirjoja loruista, kuvakirjoihin ja pitempiin satuihin.

Noora HapuliNoora Hapuli on hämeenlinnalainen lukiolainen, joka vapaa-ajallaan kuuntelee raskasta musiikkia, maalaa erikoisia asioita ja viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa. Noora kirjoittaa kolumneja, runoja ja pitkiäkin tarinoita. Kaiken pohjalla on kuitenkin aina ollut rakkaus lukemiseen. Siitä on muodostunut elämäntapa.

Susanna ItäkareSusanna Itäkare

Eerikan kuvasi Jari B. MiettinenEerika Lehtinen vastaa Iilimadot-sivuston valokuvista (ellei toisin mainita). Eerika on hämeenlinnalainen lukiolainen joka suunnittelee toista valokuvanäyttelyään, soittaa kitaraa bändissä ja aikoo isona olla kulttuuri- ja/tai mediahommissa. (Kuva: Jari B. Miettinen.)

Juhani NiemiJuhani Niemi on kirjoittanut kirjailijaelämäkertoja, tutkinut kirjallisen menestyksen sosiologiaa ja muun muassa muumikirjoja. Valtion kirjallisuustoimikunnan jäsenenä hän lukee paljon uutta lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Hän on mukana myös Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutin julkaisutoimikunnassa. (Kuva: Venla Pajari)

Olga PoropudasOlga Poropudas on hämeenlinnalainen lukiolainen, jolle kelpaa monenlainen kirjallisuus. Kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia ovat mm. lähes kaikki mikä liittyy Japaniin, animaatioelokuvat, sarjakuvat, pleikkari, piirustus sekä historialliset ja vähän omalaatuiset jutut. Genreistä kiinnostavat ehkä eniten seikkailu, scifi ja fantasia, jota ei ole kopioitu Tolkienilta. Hyvä huumori on aina plussaa.

Maili Öst (FM, Jyväskylän yliopisto) on kirjallisuudentutkiskelija, joka tekee sanojen maistelua, kääntelyä ja vääntelyä työkseen. Lukutoukkailun lisäksi Maili harrastaa ikimetsiin eksymistä, itikoitten syöttämistä ja yleistä ihmettelyä.

Pajari Räsänen on osallistunut Iilimato-hankkeen toimintaan suunnittelemalla nämä verkkosivut (hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuten sanotaan, mutta tällä kertaa kysymys on pikemminkin muodosta kuin sisällöstä). Pajari on ammatiltaan kirjallisuudentutkija, mutta tutkimustyössä tarvittava luku- ja kirjoitustaito on viime aikoina laajentunut myös kielialueille nimeltä HTML ja CSS. (Kuva: PR)

Valokuvat otti (ellei toisin mainita) / Photos (if not otherwise indicated) by

Typografiaa / Custom Fonts:

Taustakuvia / Background textures:

Kirjaesittelyiden ulkoasusta

Sivut koodasi / Website designed by


* la causa motrice prima: italiaa; sananm. ensimmäinen liikuttava syy, liikkeelle saattaja, alullepanija; kuten latinan primus motor, mutta feminiinissä.