Kirjan nimi:Veli ilves
Kirjailija:Marika Uskali
Ilmestynyt:2003
Kustantaja:WSOY (Bulevardisarja)

Ikäsuositus: Yläkoululaisista ylöspäin, erityisesti lukiolaisille.

Kohderyhmäsuositus: Sopii lukijoille, jotka haluavat lukea kuvauksia abiturienttivuodesta, uusperheen tai avioeron tuomista ongelmista, seksuaalisuudesta, seikkailuista ja parisuhdeongelmista.

Teemoja: ihmissuhteet, ystävyys, seksuaali-identiteetin etsintä, musiikki- ja tanssiharrastukset, uusperhe

Linkit:

Marika Laijärven (ent. Uskali) kotisivut

Marika Laijärven (ent. Uskali) blogi


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Marika Uskali

Veli Ilves

Veli ilves -kirja kertoo abivuottaan viettävästä Emiliasta, joka harrastaa aktiivisesti tanssimista. Jo romaanin alussa Emilian elämä muuttuu radikaalisti. Yliopistossa työskentelevä isä haluaa esitellä tyttärelleen seurustelukumppaninsa Marketan. Emilian äidin ja isän avioerosta on jo kulunut kolme vuotta, ja äiti on muuttanut toisaalle ja perustanut uuden perheen. Vaikka Emilia on äidin uudesta elämästä ja hylkäämisestä katkera, hän tuntuu hyväksyvän ainakin näennäisen kivuttomasti Marketan.

Ei mene kauan aikaa, kun Marketta jo muuttaa Emilian ja tämän isän kotiin yhdessä viulua soittavan abiturienttipoikansa Jounin kanssa. Emilia saa siis kertaheitolla itselleen sekä äiti- että velipuolen. Hän ei pohdiskele asiaa sen kummemmin, vaikka huomaa yllättäen, että Jouni alkaa kiinnostaa häntä enemmänkin kuin velipuolena. Myös Jouni kiinnostuu voimakkaasti hänestä.

Huolimatta velipuoltaan kohtaan tuntemastaan ihastumisesta Emilia viettää vapaa-aikaansa runsaasti myös yhdessä bestiksensä Heidin ja muiden ystäviensä kanssa. Ystävykset viettävät kosteita baari-iltoja, joiden aikana he iskevät miehiä väliin hyvällä, väliin huonommalla menestyksellä. Emiliaa voidaankin pitää eräänlaisena Sonja O. -hahmona (vrt. Anja Kaurasen kirja Sonja O. kävi täällä), vaikka hän ylioppilaskirjoitusten lähestyessä vähän ryhdistäytyy ja pyrkii oikeasti miettimään, mitä elämältään haluaa.

Outi Oja
Ehdottomasti eniten pidän tanssista, sanon. – Hyvistä elokuvista. Ja hyvästä viinistä. Mutta erityisen paljon siitä tunteesta, että olen haluttu. Se on tärkeää.