Kirjan nimi:
Salibandypantterit
Kirjailija: Elisabet Aho
Ilmestynyt: 2004
Kustantaja: Otava

Ikäsuositus: Kirja soveltuu parhaiten ala- ja yläkoululaisille.

Kohderyhmäsuositus: Kirja sopii erityisen hyvin salibandysta ja urheiluista kiinnostuneille pojille ja tytöille.

Teemoja: urheilu, ystävyys, huumori, jännitys

Linkit:
Suomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli Elisabet Ahosta


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

noidat nuoret nuortenkirjallisuus nuoruus ongelmanratkaisu ongelmat onkiminen onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala poliittinen vaino psykologia psyykkinen sairaus päihteet rakastuminen rakkaus rasismi rastafarit rikollisuus rippikoulu ruokaohjeet sairaus salaisuudet salapoliisityo sanataide Savo savolaisuus seikkailu seksi seksismi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sienestys

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Elisabet Aho

Salibandypantterit

Salibandypantterit-kirja kertoo 12-vuotiaan Kallen näkökulmasta salibandyjoukkueesta nimeltä Pantterit. Kalle tutustuu pihapiirissä Santtuun, joka liittyy joukkueeseen mukaan. Mutta miksi Santtu aina katoaa kesken kaiken jonnekin?

Joukkue lähtee odotetulle turnausmatkalle Tampereelle nuoren valmentajan Jaakon johdolla. Tampereella taso on kova ja pelit hurjia. Pojat ovat innoissaan hotellissa yöpymisestä ja pitävät hyvää yhteishenkeä yllä pelienkin välissä. Ennen tärkeää ottelua osa porukasta lähtee Särkänniemeen, jossa tapahtuu jotain yllättävää, jonka takia tärkeän ottelun kohtalo on vaakalaudalla! Pääsevätkö pojat finaaliin asti?

Elisabet Aho on kirjoittanut kirjan toimittuaan usean vuoden ajan poikien salibandyjoukkueen joukkueenjohtajana. Kirja on todenmukainen ja valloittava kertomus tärkeästä urheiluharrastuksesta.

Noora Hapuli
Tänään olisi heti kolme ratkaisevaa ottelua. Niiden perusteella selviäisi huominen pelijärjestys. Tänään, aivan pian olisi kaikki pelissä. Seuran ja kotikaupungin kunnia. Ja tietysti Panttereiden maine ja kunnia! Melkein heti, kun he olisivat päässeet perille, ja nyt he olivat jo melkein perillä. Kallen vatsassa alkoi tuntua oudolta.