Kirjan nimi:Hyinen hauta
Kirjailija:Ilkka Auer
Ilmestynyt:2007
Kustantaja:Otava

Ikäsuositus:

Kirja sopii etevästi lukeville kaikenikäisille.

Kohderyhmäsuositus:

Sopii fantasian- ja seikkailunnälkäisille lukijoille, joita kiinnostavat taikuus ja luminen pohjola.

Teemoja:

fantasia, taikuus, pohjoinen, noidat, taruolennot, seikkailu, jännitys

Linkit:

Kirjailijan kotisivut.

Kirjailijaesittely Otavan sivuilla.

Kirja-arvostelu Risingshadow.net-sivuilla.

Kirjailijan haastattelu Risingshadow.net-sivuilla.


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Ilkka Auer

Hyinen hauta

Kaikki alkaa hiljalleen muuttua Noridiumissa, kun nawyrilaiset käyvät uhkaaviksi pohjoiselle valtakunnalle. Vanhan ennustuksen mukaan Nonna on tuleva jäänoita, joka tuhoaa Nawyrin, ja tämä saa heidät juonittelemaan Nonnaa vastaan.

Nonnalla on vaarallisten vihollisten lisäksi toisiakin huolia: ihmissusi Brannhir, jonka hän vahingossa päästi vapaaksi, sekä alati lähestyvä jäänoidan virka. Nonna saa pian tehtäväkseen etsiä Hyisen haudan, jonka salaisuudet tekisivät hänestä mahtavimman jäänoidan maan päällä. Yksinäinen matka on kuitenkin täynnä vaaroja, ja Nonna joutuu elämänsä vaikeimpaan koetukseen.

Hyinen hauta on kolmas osa Ilkka Auerin Lumen ja jään maa -sarjaa. Sarjan kolmannessa osassa juoni ja kerronta ovat kehittyneet entistä sujuvammiksi, ja seikkailu muuttuu todella jännittäväksi ja vaaralliseksi. Pidin uudenlaisesta otteesta kerronnassa, mutta kuitenkin myös siitä, kuinka aiempien osien henkilöt ja juonet oli osattu yhdistää uuteen juonikuvioon.

Olga Poropudas
›Pitäydy varjoissa, tarvitset niitä enemmän kuin uskotkaan – ja kuuntele enteitä, ne kertovat sinulle enemmän kuin luuletkaan. Mutta on yksi asia yli muitten. Valmistaudu. Aikasi koittaa pian. Ja pidä samalla varasi, joku laskee varaasi paljon, ja se tuo tiellesi vihollisia.› ›Sinä ja sinun arvoituksesi›, Nonna naurahti painaen jokaisen Skaldin sanan visusti mieleensä.