Kirjan nimi:Ikitalvi
Kirjailija:Ilkka Auer
Ilmestynyt:2008
Kustantaja:Otava

Ikäsuositus:

Sopii sujuvasti lukeville kaikenikäisille.

Kohderyhmäsuositus:

Kirja sopii fantasian ja seikkailun ystäville.

Teemoja:

fantasia, sota, pohjoinen, talvi, taruolennot

Linkit:

Kirjailijan kotisivut

Kirja-arvostelu sivulla Risingshadow.net

Kirja-arvostelu Kirjavinkkien sivuilla

Kirja-arvostelu Keskisuomalaisen sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Ilkka Auer

Ikitalvi

Luminen seikkailu saa päätöksensä Ilkka Auerin Lumen ja jään maa -sarjan neljännessä ja viimeisessä osassa. Nonna on viimeinkin jäänoita ja Hiidenkynnen hallitsija. Hän tekee kaikkensa elvyttääkseen louhikansan. Vaikeudet alkavat, kun nawyrilaiset sieppaavat Nonnan äidin ja uhkaavat tappaa tämän, mikäli Nonna aikoisi hyökätä Nawyriin. Vihastunut Nonna tekee päätöksensä marssittaa armeijansa vihollismaalle ja nostattaa sinne ikitalven saadakseen äitinsä takaisin.

Nonnan matka ei tule olemaan helppo – siitä pitävät huolta Hiidenkynteen kätkeytynyt vakooja sekä vaarallinen ja voimakas vihollinen, druidi Benesing. Nonnan täytyy selvitä druidien juonitteluista, Nawyrin sotureista ja haastavasta matkanteosta päästäkseen äitinsä luo. Mutta Nonnan nappaaminen ei suinkaan ole druidien ainoa päämäärä, vaan koko Nawyrin valtakunta on sotkeutunut valheiden verkostoon.

Kirja on nopeatempoisempi kuin sarjan muut osat, mikä on hyvä, sillä juoni kulkee vauhdikkaammin. Tarina keskittyy lisäksi nyt enemmän muihinkin henkilöihin. Kertomusta kuljetetaan monien osapuolten näkökulmista, eikä se siksi jäänyt liian mustavalkoiseksi.

Olga Poropudas
Hiidenkynnen vuorilla ja pohjoisessa oleskeli tuhatmäärin hurguja ja hiisiä, Nonna muisteli kuulleensa. Hänen pitäisi selvittää asia vielä Asbrandilta, Ermanaricilta ja Haikinilta. ›Mitä sinä aiot?› Freya kysyi varovaisena, aivan kuin vastausta peläten. Nonna veti henkeä ja katsoi kaikkia ympärillään olevia vakavana. ›Tuhota Nawyrin.›