Kirjan nimi: Varjoissa vaeltaja
Kirjailija: Ilkka Auer
Ilmestynyt: 2006
Kustantaja: Otava (Lumen ja jään maa -sarja)

Ikäsuositus: Kirja sopii kaikenikäisille sujuvasti lukeville.

Kohderyhmäsuositus: Lukijoille, joita kiinnostavat fantasiamaailmat, taikuus ja taistelut.

Teemoja: fantasia, valtataistelu, seikkailu, taruolennot, taikuus, taisteleminen

Linkit:
Kirjailijan kotisivut
Kirja-arvostelu Kirjavinkkien sivuilla Kirja-arvostelu Risingshadow.netissä


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Ilkka Auer

Varjoissa vaeltaja

Nonnan ja jääkarhu Fenriksen seikkailu jatkuu! 13-vuotias Nonna on asettunut aloilleen Hiidenkynteen ja harjoittelee taikuutta, kun linnoitukseen saapuu tieto Noridiumin valtakunnan kuninkaan kuolemasta. Koska tämän ainoa perijä on nuori kuninkaantytär Freya, uhkaa koko Noridiumia heimojen välinen valtataistelu. Tilannetta rauhoittamaan ja päätöksiin vaikuttamaan lähtevät Hiidenkynnestä Astrid ja Asbrand. Mukaan tulee myös Nonna Fenriksen kanssa tukemaan Freyaa.

Nonna saa pian huomata, että linnoituksessa kaikki ei ole kohdallaan: siitä todistavat kuninkaan haamu ja salamurhayritykset. Keneen vieraassa paikassa voi luottaa ja kuka osoittautuu petolliseksi? Entä pystyykö Nonna pelastamaan Freyaa keskeltä vallankaappausta?

Varjoissa vaeltaja on jatkoa Sysilouhien sukua -kirjalle ja on Lumen ja jään maa -sarjan toinen osa. Kirjassa pidin edellistä osaa nopeammin kulkevasta juonesta, joka on osittain synkkä mutta taidokkaasti kerrottu. Sekä uudet että vanhat henkilöhahmot ovat kiehtovia ja elävästi kuvailtuja.

Olga Poropudas
Nonna nielaisi. Hän pääsisi ensimmäistä kertaa Routahalliin, ja sitä hän oli odottanut jo pitkään. Eihän se voisi olla hienompi paikka kuin Hiidenkynsi, mutta hän näkisi oikean kuninkaallisen linnoituksen ja voisi tavata kuninkaan tyttärenkin.