Kirjan nimi:
Juhannusblues
Kirjailija: Tapani Bagge & Karo Hämäläinen
Ilmestynyt: 2005
Kustantaja: Tammi

Ikäsuositus: Yläkouluikäisille.

Kohderyhmäsuositus: Kirja sopii mainiosti yläkouluikäisille pojille.

Teemoja: ystävyys, rippikoulu, ihastuminen, meilailu, musiikki, koulu

Linkit:
Tapani Baggen esittely Tammen sivuilla
Karo Hämäläisen esittely Tammen sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Tapani Bagge ja Karo Hämäläinen

Juhannusblues

Tapani Baggen ja Karo Hämäläisen sähköpostiromaanisarjaan kuuluva kirja Juhannusblues jatkaa päähenkilöittensä Juhan ja Olan meilailulla. Kesäloma on edessä, ja tuloillaan oleva ripari puhuttaa poikia. Toiselle pojista ripari ei maistu yhtään, ja se päättyykin kesken kaiken. Juha on edelleen kiinni bänditouhuissaan, ja Ola jahtaa pähkinätukkaista tyttöä. Kaikki yllättyvät, kun selviää, kuka hän todellisuudessa onkaan! Mielikin ja Räikän häätkään eivät mene aivan putkeen, mutta onneksi hätä ei ole tämännäköinen.

Kirja toimii itsenäisenä teoksena ihan hyvin, mutta enemmän siitä saa irti lukemalla koko sarjan alusta loppuun. Poikien välinen kommunikointi sähköpostiviesteillä toimii tässä kirjassa sujuvasti, ja sarjaa kannattaa ehdottomasti lukea, jos on yläkouluikäinen poika ja etsii kirjoja, joiden henkilöhahmoihin olisi helppo samastua.

Kirja on viisiosaisen sarjan toiseksi viimeinen osa. Juhan ja Olan elämää käsittelevässä sarjassa ovat ilmestyneet myös kirjat Julma kuukausi (2002), Marrasblues (2003), Helmi kuukausi (2004) ja Karu kuukausi (2007).

Noora Hapuli
Se on loppu nyt. Nimittäin kasiluokka. Edessä on kesäloma, ripari, naimalupa ja häät. Ensin mainitut Juhalle ja Olalle, viimeksi mainittu poikien äidinkielenopettajille Räikälle ja Mielikille. Juha tosin pohtii riparin vaihtoehtona Prometeus-leiriä, sillä ›Prometeuksella on varmaan enemmän muijia›.