Kirjan nimi: Pikkuveli
Kirjailija: Tapani Bagge
Ilmestynyt: 2001
Kustantaja: Tammi

Ikäsuositus: Soveltuu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Teemoja: koulu, ystävyys, rakkaus, perhe, rikollisuus, jännitys

Linkit:
Netlibriksen haastattelu Tapani Baggesta


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Tapani Bagge

Pikkuveli

Pikkuveli on kertomus Aaro Riikosesta, jonka perheeseen kuuluvat skitsofreniaa sairastava isä, kaksi isoveljeä Make ja Jussi, isosisko Raakel ja vammainen sisko Elsa. Isä ei pysty huolehtimaan lääkkeiden ottamisesta, ja Aaron äiti on kuollut. Perheen nuoret elättävät itseään rikollisuudella, mutta keikat käyvät aina vain hankalimmiksi. He tietävät, ettei näin voi jatkua ikuisuuksiin.

Aaro seurustelee poliisin tyttären, Lauran kanssa, eikä heidänkään suhteensa ole aivan mutkaton. Päänvaivaa aiheuttaa myös Mika, joka haastaa Aaron kanssa aina riitaa. Miten lopulta käy, onnistuuko viimeinen keikka, pankkiryöstö? Selviävätkö Aaro veljineen ja siskoineen isänsä kanssa, kun samalla pitäisi käydä kouluakin?

Pikkuveli on yli sadan sivun tiukka paketti realistista ja viihdyttävää jännitystä, jota on mutkatonta lukea ja jonka kertoma tarina koskettaa ja puhuttelee. Kirjan veljesten esikuvina olivat ns. Euran Daltonit, joista kertoo myös myöhemmin samasta tosielämän aiheesta tehty elokuva Pahat Pojat (2003).

Noora Hapuli
Me olimme ennenkin tehneet kaikenlaista pientä, pihistäneet bensaa ja tyhjentäneet puhelinautomaatteja, kerran hedelmäpelinkin. Niistä ei ihmeitä tienannut. No, hedelmäpelistä sentään pari tonnia. Make keksi että seteliautomaateista voisi hyvinkin irrota isot rahat. Ihan kaikkea ei saanut kaatopaikaltakaan, vaikka kuinka ahkerasti kävi tonkimassa penkkoja.