Kirjan nimi:
Kuuma festarikesä (LBD – It’s a girl thing)
Kirjailija: Grace Dent (suom. Ulla Lempinen)
Ilmestynyt: 2003
Kustantaja: WSOY

Ikäsuositus: Yläkoululaisille ja sitä vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus: Kaikille festareista ja musiikista pitäville tytöille ja pojille!

Teemoja: ystävyys, rakkaus, jännitys, huumori, perhe, musiikki

Linkit:
Grace Dentin kotisivut (englanniksi)


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde itsemurha itsenäistyminen Jamaika jännitys kaksoset Kalevala kanga-päähine

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Grace Dent

Kuuma festarikesä

Kuuma festarikesä kertoo englantilaisesta tyttökolmikosta. Kertojana on Veronica, jota kutsutaan Ronnieksi. Hän ja hänen ystävänsä Fleur ja Claude haluaisivat lähteä festareille Astleburyyn, mutta vanhemmat eivät anna kellekään heistä lupaa, koska he ovat vasta 14-vuotiaita. Tytöt eivät kuitenkaan lannistu, vaan saavat huikean idean järjestää koulullaan omat festarit!

Rehtorin suostuttelun ja käytännönjärjestelyiden jälkeen festareista on tulossa miltei paremmat kuin Astleburysta ikinä! Neuvokas tyttökolmikko ei jää avuttomaksi haasteiden edessä, ja siinä samalla tulee ratkottua perheongelmia ja poikasotkuja. Onnistuvatko festarit? Eivät kai Ronnien vanhemmat eroa? Aikooko yli-ihana Jimi hengata todella raivostuttavan ja pinnallisen Panaman kanssa?

Kuuma festarikesä on loistava kertomus nuorten energiasta ja rakkaudesta musiikkiin. Huumori on osuvaa ja puree nuoriin lukijoihin. Kirjan paksuudesta huolimatta lukukokemus ei ollut hetkeäkään tylsä.

Noora Hapuli
Mä, Veronica Ripperton, oon jo neljätoista vuotta ja kaksi kuukautta vanha, hitto vieköön. En siis todellakaan mikään marisija. Pikemminkin »voimakastahtoinen» ja »naisellinen». Ja mitä isä muka tietää? Eihän se osaa edes kaivaa nokkaansa salassa.