Kirjan nimi:
Ihan kivat kasvot
Kirjailija:Mary Hogan (suom. Leena Perttula)
Ilmestynyt:2009
Kustantaja:Karisto (Siskodisko-sarja)

Ikäsuositus:

Kirja soveltuu parhaiten yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus:

Teos on erityisen hyvä itsetunto-ongelmien kanssa kamppaileville tytöille.

Teemoja:

rakkaus, kesä, ulkomaat, ulkonäköpaineet, ystävyys, seksuaalisuus

Linkit:

Pirkkalan kunnan blogin kirja-arvostelu

Mary Hoganin kotisivut (englanniksi).


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

internet Intia islam isä-/äitisuhde itsemurha itsenäistyminen Jamaika jännitys kaksoset Kalevala kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Mary Hogan

Ihan kivat kasvot

Ihan kivat kasvot -kirja kertoo ylipainoisesta, kuusitoistavuotiaasta Hayleysta, joka asuu Santa Monicassa, Kaliforniassa. Hän on toivottoman rakastunut Drew-nimiseen söpöön poikaan. Epätoivo meinaa lyhistää hänet alleen äidin tuputtaessa kasvisruokaa ja laihdutusvinkkejä, vaa’an näyttäessä liikaa. Kun selviää että Drew onkin kiinnostunut Hayleyn parhaasta kaverista Jackiesta, vanhemmat huomaavat, että Hayley kaipaa hermolomaa kaikesta. He lähettävät tytön Italiaan äidin ystävän luokse.

Italia tekee Hayleylle ihmeitä: siellä kukaan ei hötkyile, siellä ei ole nettiä tai puhelimia liian lähellä, kaikki on rentoa ja kaunista ja ihanaa – Hayley jopa huomaa pitävänsä itsestään ensimmäistä kertaa elämässään. Kesän aikana hän laihtuu kävellessään kaupungin jyrkkiä rinteitä ylös. Hän myös tapaa hurmuripojan, Enzon, joka todella pitää Hayleysta sellaisena kuin hän on. Miten käy rakkauden, kun Hayleyn pitäisi lähteä kotimaahansa?

Kirja on huumorinsa ja ironiansa puolesta hyvä lukuelämys, ja syömisongelma-aihetta on käsitelty siinä uudella ja mielenkiintoisella tavalla.

Noora Hapuli
Jackien ja minun välillä on matkaa meri ja manner, kun taas Jackien ja Drew’n välille jää vain jokunen kilometri. En osaa italiaa. En mielelläni tapaa uusia ihmisiä. Eikä minulla ole mitään käsitystä, missä Umbria on. Mitä väliä?! Pääsen Italiaan!