Kirjan nimi:
Frendejä, kundeja ja vetovoimaa (Mates, dates and pulling power)
Kirjailija:Cathy Hopkins (suom. Lotta Sonninen)
Ilmestynyt:2009 (alkuteos 2003)
Kustantaja:Otava

Ikäsuositus:

12-vuotiaista ylöspäin.

Kohderyhmäsuositus:

Sarjaa ennenkin lukeneille, teinielämästä kiinnostuneille tytöille.

Teemoja:

ystävyys, rakkaus, huumori, ulkonäköpaineet

Linkit:

Otavan esittely kirjasta


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Cathy Hopkins

Frendejä, kundeja ja vetovoimaa

Frendejä, kundeja ja vetovoimaa on seitsemäs kirja Frendejä & kundeja ‑kirjasarjasta, jossa seurataan pohjoislontoolaisten teinityttöjen elämää. Tämän kirjan kertojana on kaveriporukan kaunis diiva Nesta, josta on tullut hyvin epätoivoinen – hän joutuu nimittäin käyttämään hammasrautoja seuraavan vuoden. Hän ei haluaisi olla pinnallinen, mutta miten näyttää hyvältä kundien edessä, kun suussa on kilo rautaa?

Nesta tapaa teatterikurssilla kuitenkin Luken, ylisöpön pojan, eikä entiseen enää ole paluuta. Luken sukuun liittyy kuitenkin jotain, minkä kanssa Nestan isä ei halua olla missään tekemisissä. Mikä saa isän käyttäytymään niin epäkohteliaasti? Nesta alkaa selvittää vuosien takaisia haavoja. Onnistuuko hän siinä? Tuleeko hänestä yhtään vähemmän pinnallinen ihminen?

Kirja on hauskuuttava, vakaviakin aiheita käsittelevä pintaliitotarina, joka puree varmasti moneen 12–15-vuotiaaseen tyttöön. Ripaus syvällisyyttäkin tekstistä löytyy!

Noora Hapuli
Päätin, että kotiin päästyäni tarttuisin heti kirjaan. Valitsisin jonkun tosi älykkään opuksen ja sitten siteeraisin sitä ulkomuistista, siinäpähän näkisivät. Ja sen jälkeen etsisin jonkun älykkökundin ja tekisin upean ulkomuotoni lisäksi vaikutuksen älyttömän älyllisellä älykkyyskapasiteetillani. Näytän vielä kaikille, etten tasan tarkkaan ole mikään tyhjäpää.