Etusivulle

Hakukone


Kirjojen teemoja:

adoptio alkoholismi arkielämä erilaisuus fantasia harrastukset huumori ihastus ihmissuhteet internet Intia jännitys kesä kissat koirat kouluelämä koulu koulukiusaaminen köyhyys lesbous luonto maailmankatsomus matkailu muinaisaika murrosikä musiikki noidat perheongelmat pohjoinen rakkaus rasismi sairaus seikkailu seksi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sota taikuus talvi tanssi taruolennot traktorit ulkomaat urheilu uusperhe ulkonäköpaineet uskonto vaihto-oppilasvuosi yliopisto-opiskelu ystävyys


Iilimadon tekijät

Kirjan kuvaus

Näytän hyvältä ilman paitaa -novellikokoelmassa on seitsemäntoista lyhyttä novellia. Kirjan alussa kertojaksi esitellään Ilari Purontakanen, joka yllättäen on muuttanut nimekseen Pete. Useimpien tarinoiden kertojaksi on naamioitu helsinkiläinen ongelmanuori, joka on erilainen, sopeutumaton tai muuten vain sekaisin oleva. Novellit ovat päättömyydessään niin ironisia ja osuvia, että niistä on vaikea olla pitämättä. Huutia saavat muun muassa huumeet, vanhemmat ja nuorena oleminen. Kirjan mottona voi pitää tokaisua ”nuorten pitää olla järjissään, koska vanhemmat eivät ole.”

Hotakaisen novellit ovat aivan ehdottomia ja helppoja lukupaketteja jokaiselle nuorelle, ja ne saavat tottuneenkin lukijan innostumaan ja miettimään nuoruutta aivan uudella tavalla. Kirja kuuluu Bulevardi-kirjasarjaan, ja se voitti toisen palkinnon WSOY:n nuortenkirjakilpailussa vuonna 1999. Se sai Topelius-palkinnon vuonna 2000.