Kirjan nimi:
Siljan syksy
Kirjailija: Vilja-Tuulia Huotarinen
Ilmestynyt: 2008
Kustantaja: Karisto (Silja-sarja)

Ikäsuositus: Kirja sopii hyvin yläkoulu- ja lukioikäisille.

Kohderyhmäsuositus: Musiikista ja bändijutuista pitäville lukijoille, joita kiinnostaisi myös nuorten elämä seurusteluineen ja näkökantoineen aikuisista.

Teemoja: musiikki, koulu, kaverit, kilpailu, seurustelu, nuoret

Linkit:
Kirjailijan haastattelu Vuodatus.netin Nono-blogissa
Kirjailijaesittely Helsingin kaupunginkirjaston sivuilla
Kirja-arvostelu Sivupiirin sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

turkistarhaus turvapaikanhakijat tytön ja pojan suhde työharjoittelu tähtitiede ulkomaalaiset ulkomaat ulkonäkö ulkonäköpaineet urheilu uskonto uusperhe vaihto-oppilasvuosi valehtelu valtataistelu vanhempien ero vapaus ja sen rajat Venäjä vertaistuki vähemmistöt väkivalta yksinäisyys yliopisto-opiskelu ystävyys

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Vilja-Tuulia Huotarinen

Siljan syksy

Koulun alkaessa Siljan elämä muuttuu arkisemmaksi. Hän ei näe kesällä saamiaan ystäviä yhtä paljon kuin ennen, ja poikaystävä Johannekseenkin tulevat etäisemmät välit. Koulun puolella Siljaa ja kavereita riepotellaan uuden kokeilukoulujärjestelmän ja teräksisen rehtorin kynsissä.

Bändin riehakas kitaristi Anette taas löytää uuden aktivistiporukan ja alkaa viettää aikaansa erillään muista bändikavereista. Entä kuinka Siljan tulisi suhtautua Jennan perheen tiukkaan syyniin tai muiden odottamaan bändikilpailuun? Etenkin kun tuntuu siltä, ettei kukaan aikuinen kuuntele.

Siljan syksy on jatkoa kirjalle Siljan laulu. Kirja kuvaa arvostavasti ja positiivisesti nuorten omaa ajattelua. He kokeilevat kaikenlaisia tempauksia salaisista juhlista bändikisaan, mutta seuraukset eivät ole vain yksipuolisesti menestyksellisiä vaan realistisia. Kirja kertoo myös hyvin lukion ja yläkoulun erilaisuudesta. Hahmot pysyvät tuttuina edellisestä kirjasta, mutta saavat mukavasti lisää ulottuvuutta.

Olga Poropudas
Sali oli hiljentynyt. Siljan ajatukset törmäsivät toisiinsa punaisina ja teräväkärkisinä. Rehtorin äänestä tuli mieleen jokin historian tunnilla kuunneltu nauha. Hitler? Mussolini? Bush? Sanat olivat kuin saarnaajalla, vanhanaikaiset ja tuhoa ennustavat.