Etusivulle


Kirjojen teemoja:

adoptio alkoholismi arkielämä erilaisuus fantasia harrastukset huumori ihastus ihmissuhteet internet Intia jännitys kesä kissat koirat kouluelämä koulu koulukiusaaminen köyhyys lesbous luonto maailmankatsomus matkailu muinaisaika murrosikä musiikki noidat perheongelmat pohjoinen rakkaus rasismi sairaus seikkailu seksi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sota taikuus talvi tanssi taruolennot traktorit ulkomaat urheilu uusperhe ulkonäköpaineet uskonto vaihto-oppilasvuosi yliopisto-opiskelu ystävyys


Iilimadon tekijät

Kirjan nimi: Karoliina ja hullu huvipuisto
Kirjailija: Tuula Kallioniemi
Ilmestynyt: 2009
Kustantaja: Otava

Sitaatti: Hauskinta kesässä on retki huvipuistoon. Karoliina ja isä ovat samanlaisia. Kun he ovat saaneet rannekkeen käteensä, he pinkovat kohti hurjinta uutuuslaitetta. He haluavat ehtiä kaikkiin laitteisiin mahdollisimman monta kertaa. He suostuvat poistumaan huvipuistosta vasta sitten, kun ilta koittaa.

Ikäsuositus: Kirja sopii esikoululaisille ja alakoulun nuorimmille lukijoille.

Kohderyhmäsuositus: Kirja sopii niin tytöille kuin pojillekin, jotka haluavat hypätä vähäksi aikaa Karoliinan mielikuvitukselliseen kesätunnelmaan tai jotka ovat aikaisemmin lukeneet Karoliina-kirjoja.

Teemoja: ystävyys, huumori, lapset, kesä

Linkit:
Otavan esittely Tuula Kallioniemestä

Karoliina ja hullu huvipuisto -kirjan pääosassa seikkailee Karoliina, joka nautiskelee viimeisestä kesästään ennen ensimmäistä kouluvuotta. Karoliina ei olekaan mikä tahansa tyttö, sillä hänellä on loistava mielikuvitus eikä vauhtiakaan uuvu hänen tekemisistään. Kesän aikana hän ehtii uida niin kavereiden kanssa kuin uimakoulussakin, pelata jalkapalloa Futismimmeissä, kasvattaa jättiporkkanoita, huvitella huvipuistossa, mennä junamatkalle, jossa liikkuu ihkaoikea Konna, sekä matkustaa näkemään eläimiä eläintarhaan. Kesän loputtua edessä on väistämätön tosiasia, että koulu alkaa. Onneksi Karoliinaa ei pelota!

Marika Maijalan persoonalliset kuvat antavat oivan lisäyksen sivuille ja tehostavat Tuula Kallioniemen riemukkaan humoristista ja omalaatuista kirjoitustyyliä. Kallioniemi todella tietää, miltä lapsen maailmassa asiat näyttävät ja tuntuvat! Kirjasarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet teokset Karoliina ja noidutut tossut sekä Karoliina ja villit luistimet.