Etusivulle


Kirjojen teemoja:

adoptio alkoholismi arkielämä erilaisuus fantasia harrastukset huumori ihastus ihmissuhteet internet Intia jännitys kesä kissat koirat kouluelämä koulu koulukiusaaminen köyhyys lesbous luonto maailmankatsomus matkailu muinaisaika murrosikä musiikki noidat perheongelmat pohjoinen rakkaus rasismi sairaus seikkailu seksi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sota taikuus talvi tanssi taruolennot traktorit ulkomaat urheilu uusperhe ulkonäköpaineet uskonto vaihto-oppilasvuosi yliopisto-opiskelu ystävyys


Iilimadon tekijät

Kirjan nimi: Konsta ja näkymätön Niklas
Kirjailija: Tuula Kallioniemi
Ilmestynyt: 2007
Kustantaja: Otava

Sitaatti: Opettaja Anssi Saarinen sanoo, ettei rankkuus ole piposta kiinni ja käskee poikien viedä pipot naulakkoon. Mutta pian pojat jo taas istuvat pipo päässä oppitunnilla. Konsta on varma, että Eetu ja Valtteri ovat ensimmäiset, jotka aikanaan hankkivat itselleen tatuoinnin ja lävistyksen. Sellaiseen Konsta ei aio ikinä ryhtyä.

Ikäsuositus: Soveltuu erityisesti alakoululaisille.

Kohderyhmäsuositus: Kirja on erityisen hyvä mielikuvitusystävän omistaville, Konsta-sarjaa lukeville ja Tuula Kallioniemen lastenkirjallisuudesta tykkääville.

Teemoja: koulu, ystävyys, kiusaaminen

Linkit:
Helsingin kaupunginkirjaston sivustolla lapsien arvosteluja Tuula Kallioniemen kirjoista

Konsta tuntee olonsa kovin yksinäiseksi, sillä kaikilla muilla tuntuu olevan paras ystävä paitsi hänellä. Jotkut pojista ovat myös muuttuneet todella omituisiksi – he vain haluavat istua pipo päässä luokassa, koska heidän mielestään se on rankkaa. Onneksi Konsta saa ystäväkseen Niklaksen, joka on välillä aina näkymätön. Konsta ei ymmärrä, miksi kaikki kiusaavat häntä Niklaksesta, varsinkin pahasuinen Siiri. Konsta haluaisi kovasti näyttää muille, että Niklas todella on olemassa.

Mutta mitä tapahtuukaan, kun Konstan luokka saa ystävyysluokan kirkonkylän koululta ja kun Konsta luokkatovereineen tekee vierailuretken sinne? Ehkä Niklaksen arvoitus saattaa ratketa. Entä mitä löytyy mutakuopan rannan pullopostista?

Kirja on helppolukuinen, ja siinä on paljon yllättäviä käänteitä, minkä takia siihen on helppo jokaisen lapsen samaistua. Konsta ja näkymätön Niklas on Kallioniemen Konsta-sarjan kuudes osa.