Etusivulle


Kirjojen teemoja:

adoptio alkoholismi arkielämä erilaisuus fantasia harrastukset huumori ihastus ihmissuhteet internet Intia jännitys kesä kissat koirat kouluelämä koulu koulukiusaaminen köyhyys lesbous luonto maailmankatsomus matkailu muinaisaika murrosikä musiikki noidat perheongelmat pohjoinen rakkaus rasismi sairaus seikkailu seksi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sota taikuus talvi tanssi taruolennot traktorit ulkomaat urheilu uusperhe ulkonäköpaineet uskonto vaihto-oppilasvuosi yliopisto-opiskelu ystävyys


Iilimadon tekijät

Kirjan nimi: Tulikärpäset
Kirjailija: Anneli Kanto
Ilmestynyt: 2009
Kustantaja: Karisto

Sitaatti: Viime vuonna me voitettiin melkein kaikki ottelut. Meillä on tosi kova joukkue. Kun meidän joukkue marssii kentälle keltaisissa pelipaidoissa, muut huutaa: – Apua, apua! Tulikärpäset tulee!

Ikäsuositus: Soveltuu parhaiten kymmenvuotiaille ja sitä vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus: Maahanmuuttajille tai adoptoiduille lapsille Kannon kirja on hyvä lukuvinkki. Se soveltuu oivallisesti myös jalkapallosta sekä huumorista tykkääville lukijoille!

Teemoja: erilaisuus, huumori, koulukiusaaminen, köyhyys, rakkaus, ystävyys, urheilu, rasismi

Linkit: Annelin Kannon kotisivut

Uuden Futistyttö-kirjasarjan ensimmäinen osa on tässä! Kirja on kirjoitettu päiväkirjamaisesti. Kertojana on Oona, Kiinasta Suomeen adoptoitu 11-vuotias tyttö. Hän rakastaa jalkapalloa ja pelaa numerolla kahdeksan Tulikärpäsissä. Hän on innoissaan, kun kausi alkaa toukokuussa. Oonan köyhällä ja rumalla yksinhuoltajaäidillä ovat kuitenkin rahat tiukilla, joten lukijaa askarruttaa, joutuuko Oona valitsemaan heidän koiransa Hipun leikkauksen ja futiskamojen välillä.

Isoveli Anssi on ärsyttävä, mutta hänen tyttöystävänsä Viivi osoittautuu reiluksi ja puolustaa Oonaa tämän kiusaajilta, Saijalta ja Janicalta. Ja kuka todellisuudessa on Oonan salaperäinen mesekaveri Lancelot, jonka mielestä Oona on nätti ja mukava tyttö? Entä miten käy kauden isoimmassa turnauksessa?

Kirja on ehdottomasti parhaita lukemiani nuortenkirjoja kieleltään ja kerronnaltaan. Harvoin kukaan aikuinen pääsee näin lähelle nuoren tytön nykypäivän maailmankuvaa, puhetapaa ja ajatusmaailmaa. Kirja ottaa hienovaraisesti kantaa myös köyhyyteen, rasismiin, koulukiusaamiseen ja erilaisuuteen.