Kirjan nimi:Blondi Jyrsijä
Kirjailija:Tuija Lehtinen
Ilmestynyt:2008
Kustantaja:Otava

Ikäsuositus:

Soveltuu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus:

Sopii hyvin pojille tai ihastuksensa kanssa kamppaileville nuorille. Se on myös ehdoton valinta Lehtisen kirjoista pitäville.

Teemoja:

koulu, rakkaus, ystävyys, huumori

Linkit:

Kirjanetin arvostelu romaanista


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

kaksoset Kalevala kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen kulttuurierot kuolema köyhyys laitoshoito lapsen maailman avartuminen lapsen ja eläimen symbioosi lapsen oikeudet lapset lastenkoti leirikoulu lesbous liikenneonnettomuudet luokkaretki luonto

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Tuija Lehtinen

Blondi Jyrsijä

Blondi Jyrsijä kertoo Pojusta, Joonasta ja Erkki-Tapiosta, jota kutsutaan ET:ksi (Extra Terribile). He ovat varttuneet yhdessä pienestä pitäen. ET ei aina ymmärrä olevansa kaikkien kauhu käsistä lähtevän käytöksensä takia. Rauhallinen ja huomaamaton Poju sekä älykäs Joona ovatkin helpottuneita, kun kolmikon tiet eroavat, mutta pian he huomaavat kauhukseen päätyneensä taas kaikki kolme samaan kouluun lukion alkaessa.

ET aikoo valloittaa kauniin Milla Marillan eli blondin jyrsijän sydämen, mutta hän tarvitsee siihen apua Joonalta ja Pojulta. Mutta kuka lopulta saakaan Milla Marillan sydämen, ja miksi ihmeessä häntä kutsutaan blondiksi jyrsijäksi? Entä kolmikon ystävyys, kestääkö se?

Kirja on taattua ja varmaa Lehtisen sujuvaa kirjoitustyyliä, ja kirjan parasta antia ovat persoonalliset henkilöhahmot. Kirjassa kertoja vaihtelee, mikä saattaa häiritä joitain lukijoita, vaikka toisaalta se tuo kaivattua näkökulmanvaihtelua ja monipuolisuutta kerrontaan. Eritystä plussaa on annettava siitä, että kirjaa lukiessa todella sai nauraa!

Noora Hapuli
E.T. rakastuukin heti koulun hemaisevimpaan vaaleaverikköön ja tarvitsee Joonan ja Pojun apua tämän iskemisessä. Liian myöhään pojat tajuavat, että ovat saattamassa kaikkia suden suuhun. Milla Marilla ei nimittäin ole mikään vaaraton kaunokainen – eikä häntä turhaan kutsuta blondiksi jyrsijäksi...