Kirjan nimi: Missä olet, Sara?
Kirjailija: Tuija Lehtinen
Ilmestynyt: 2009
Kustantaja: Otava

Ikäsuositus: Soveltuu alakoulun vanhimmista ylöspäin kaikille.

Kohderyhmäsuositus: Sopii kaikille Sara-kirjojen faneille!

Teemoja: seikkailu, huumori, ihastus, ulkonäköpaineet

Linkit:
KP24:n kirja-arvostelu


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde itsemurha itsenäistyminen Jamaika jännitys kaksoset Kalevala kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Tuija Lehtinen

Missä olet, Sara?

Missä olet, Sara? on neljäs osa Lehtisen Sara-kirjasarjasta. Tällä kertaa kertojana on Saran puolisisko Pinja, joka aikaisemmissa kirjoissa oli vielä pieni tyttö. Hän saa jatkuvasti kuulla muistuttavansa Saraa, ja lopulta uteliaisuus antaa periksi. Pinja alkaa selvittää Saran menneisyyttä ja saa selville mitä kummallisimpia asioita Saran ikälopuilta kolmekymppisiltä kavereilta. Kaiken keskellä Pinja huomaa itsekin muuttuneensa – hän värjää hiuksensa ja alkaa pukeutua mustaan.

Mutta löytääkö hän Saraa enää näiden kaikkien vuosien jälkeen? Mihin siskopuoli on kadonnut, ja miksi monella Saran tunteneella on pahaa sanottavaa tästä? Oliko Sara todella niin kauhea, ja millainen Pinja itse haluaa olla?

Kirja on ehdoton luettava kaikille Sara-kirjoista pitäville. Siinä muistellaan uudesta näkökulmasta taidokkaasti Saran tarinaa ja lukija saa selville, mitä Saralle nykyään kuuluu. Ennen tämän kirjan lukemista kannattaa lukea Sara-sarjan muut osat, koska tästä kirjasta ei saa paljoa irti tuntematta niiden tapahtumia.

Noora Hapuli
Kun 15-vuotias Pinja saa sukujuhlissa sadannen kerran kuulla, että hän muistuttaa siskoaan Saraa, hän päättää selvittää, kuka tuo hänen kauan kadoksissa ollut siskonsa oikein on. Kukaan sukulaisista ei halua puhua Sarasta eikä kukaan tunnu tietävän, mihin Sara katosi. Pinjan ei auta kuin ryhtyä salapoliisiksi ja jäljittää siskonsa tunteneita, outoja ikäloppuja kolmekymppisiä.