Kirjan nimi:
Unelmien painajainen
Kirjailija: Tiina Lehtineva
Ilmestynyt: 2005
Kustantaja: Aikamedia

Ikäsuositus: Yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Kohderyhmäsuositus: Sopii erityisesti lukijoille, jotka ovat kiinnostuneet hevosista, ratsastuksesta ja/tai uskonnollisista kysymyksistä.

Teemoja: uskonto, hevoset, rakkaus, ihmissuhde

Linkit:
Tiina Lehtinevan kotisivut
Suomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

lastenkoti leirikoulu lesbous liikenneonnettomuudet luokkaretki luonto lääketiede maahanmuutto maailmankatsomus maakunnat maallemuutto maaseutu marjastus masennus matka matkailu meilailu mielikuvitus monikulttuurisuus muinaisaika murre murrosikä musiikki muutokset muutto noidat nuoret nuortenkirjallisuus nuoruus ongelmanratkaisu ongelmat onkiminen onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala poliittinen vaino psykologia psyykkinen sairaus päihteet rakastuminen rakkaus rasismi rastafarit rikollisuus rippikoulu ruokaohjeet sairaus salaisuudet

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Tiina Lehtineva

Unelmien painajainen

Unelmien painajainen aloittaa viisiosaisen Unelmien talli -sarjan, jossa kerrotaan teini-ikäisen talliporukan seikkailuista Suomessa ja vähän ulkomaillakin. Ensimmäisessä osassa päähenkilöinä on kaksi seurustelevaa paria, Elina ja Lauri ja Kaisa ja Kalle, joita yhdistää halu kehittyä ratsastajina yhä paremmiksi. Kirjan loppupuolella mukaan tulee myös Kaisan salaperäinen serkku Eetu, jolle ratsastus on muodostunut unelmasta painajaiseksi. Eetun kautta kirjassa käsitellään myös vakavampia teemoja, kuten läheisen kuolemasta selviytymistä ja kilpaurheiluun liittyvää suoritus- ja menestymispakkoa.

Kirja on perinteinen nuorten hevoskirja, sillä siinä on mukana niin vauhdikkaita maastoretkiä, ratsastuskilpailuja, hevosonnettomuuksia, romantiikkaa, mustasukkaisuutta kuin kestäviä ystävyyssuhteitakin. Uutta Lehtinevan hevoskirjassa on sen kristillisyys. Useimmat päähenkilöt ovat uskovaisia, ja heidän kanssaan lukija pääsee muun muassa kristillisiin nuorisokonsertteihin. Kirjan uskonnollisuus ilmenee kuitenkin paremminkin lähimmäisenrakkautta korostavana maailmankuvana kuin suorasanaisena julistuksena. Täten teos sopii myös niille hevoskirjojen ystäville, jotka eivät välitä kovin uskonnollisista kirjoista.

Lehtineva kirjoitti Unelmien painajaisen teini-ikäisenä, mikä näkyy kirjassa paikoitellen pienenä naiiviutena esimerkiksi seurustelusuhteiden ja ratsastuskilpailujen kuvauksissa. Pääosin kirja on kuitenkin raikasta, osin hyvin jännittävääkin kerrontaa kiehtovasta tallimaailmasta. Se ansaitsee hyvin paikkansa ja lukijansa tervetulleena tuoreena lisänä suomalaiseen nuorten hevoskirjallisuuteen.

Susanna Itäkare