Kirjan nimi: Koppakuoriaiskevät
Kirjailija: Helena Meripaasi
Ilmestynyt: 2008
Kustantaja: Otava

Ikäsuositus: Kirja käy yläkouluikäisistä ylöspäin kaikille, etenkin lukiolaisille tai opiskelijoille.

Kohderyhmäsuositus: Sopii koiraihmisille ja ihmissuhdesotkuista pitäville.

Teemoja: koirat, ihmissuhteet, opiskelu, seurustelu

Linkit:
Kirjailijaesittely Otavan sivuilla
Lista kirjailijan teoksista Otavan sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

kulttuurierot kuolema köyhyys laitoshoito lapsen maailman avartuminen lapsen ja eläimen symbioosi lapsen oikeudet lapset lastenkoti leirikoulu lesbous liikenneonnettomuudet luokkaretki luonto lääketiede maahanmuutto maailmankatsomus maakunnat maallemuutto maaseutu marjastus masennus matka matkailu meilailu mielikuvitus monikulttuurisuus muinaisaika murre murrosikä musiikki muutokset muutto noidat

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Helena Meripaasi

Koppakuoriaiskevät

Koppakuoriaiskevät-kirjan päähenkilö on Koirahullun päiväkirja -sarjasta tuttu Kisse, kolmen koiran ja vilkkaan fretin omistaja. Kissen elämä on jotenkuten mallillaan: vaikkei hän ole päässytkään opiskelemaan, hänellä on mukiinmenevä työpaikka Kennelliitossa. Uusi tuttavuus Emma aiheuttaa huolta ongelmakoira Kazanin muodossa. Päänvaivana ovat myös tulevat opinnot ja valinnat, joita epävarma Kisse joutuu miettimään.

Yhtäkkiä joku saa kuitenkin Kissen muuttumaan. Tavallisesti vain eläinkunnasta pitävä erakoitunut Kisse alkaa nähdä maailmaa positiivisemmassa valossa, kun hän tapaa Jannen. Ihastus aiheuttaa paljon ristiriitaisia tunteita ja sekoittaa Kissen elämän läpikotaisin. Sarjassa aiemmin ovat ilmestyneet kirjat Elämäni frettinä ja Pöllöhilloa.

Pidin kirjan asiantuntevasta otteesta koiriin ja muihin eläimiin sekä realistisesta kuvauksesta. Henkilöt ovat inhimillisen epävarmoja ja omaleimaisia, ja tarina tempaisi arkisesta aiheestaan huolimatta mukaansa.

Olga Poropudas
Kaiken kaikkiaan olin alkanut uskoa olevani sellainen tyyppi, jolla ei ollut tulevaisuutta rakkauselämän suhteen. Minä ihastuin omituisiin kohteisiin ja toistaiseksi kukaan ei ollut ihastunut minuun, joten tulevaisuus vaikutti – yksinäiseltä.