Kirjan nimi:
Rämäpäät leirikoulussa
Kirjailija: Jukka-Pekka Palviainen
Ilmestynyt: 2010
Kustantaja: WSOY

Ikäsuositus: Kirja soveltuu parhaiten alakouluikäisille.

Kohderyhmäsuositus: Kirja sopii hyvin tytöille mutta myös pojille. Hauskoista temmellyksistä ja koulumaailmasta kiinnostuneille kirja on hyvä lukuelämys.

Teemoja: huumori, leirikoulu, jännitys

Linkit:
Rauman kaupunginkirjaston henkilöesittely Jukka-Pekka Palviaisesta
WSOY:n kirjaesittely


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

nuoruus ongelmanratkaisu ongelmat onkiminen onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala poliittinen vaino psykologia psyykkinen sairaus päihteet rakastuminen rakkaus rasismi rastafarit rikollisuus rippikoulu ruokaohjeet sairaus salaisuudet salapoliisityo sanataide Savo savolaisuus seikkailu seksi seksismi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Jukka-Pekka Palviainen

Rämäpäät leirikoulussa

Rämäpäät leirikoulussa -kirja kertoo Kuusipuiston rämäpäälapsista, jotka vihdoin ovat saaneet rehtorin suostumaan leirikouluretkelle. He keräävät rahaa sadonkorjuujuhlan lettutalkoilla ja lähtevät Paavilan leirikeskukseen. He värväävät bussikuskiksi konstaapeli Tipusen, joka todellisuudessa haluaa vain paeta poliisipäällikön tarkastuskäyntiä.

Retkellä ei vältytä vaikeilta tilanteilta ja hauskoilta sattumilta. Kuka onkaan piiloutunut bussin matkatavaratilaan? Mitä ilmoitusasiaa rehtorilla ja hänen kyyhkyläisellä Hilpallaan on? Keneltä ei suunnistus metsässä oikein suju ja kuka nukahtaa puun juurelle? Leirikoulun päättyessä Rämäpäät osallistuvat vielä ikimuistoiseen leiridiskoon!

Kirja on kolmas Rämäpäät-seikkailu. Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet kirjat Rokkirehtori ja Rämäpäät sekä Rämäpäät ja vankikarkuri. Jukka-Pekka Palviainen taitaa hyvin hauskoilla henkilöhahmoilla leikittelyn ja sujuvan kerronnan, mikä puree varmasti jokaiseen alakoululaiseen rasavilliin.

Noora Hapuli
‘Onko puheenvuorosi tulkittavissa niin, että leirikoulu toteutuu?‘ Merituuli kysyy. Rehtori kääntää katseensa ikkunasta kohti Rämäpäitä ja virnistää: ‘Kyllä kai sen voi niin tulkita.‘ ‘Jippii!‘ Rämäpäät tuulettavat.