Kirjan nimi:
Tuliterä – Sammon vartijat 1
Kirjailija:Timo Parvela
Ilmestynyt:2007
Kustantaja:Tammi (Sammon vartijat -sarja)

Ikäsuositus: Kirja on suunnattu kaikenikäisille, jotka lukevat innokkaasti ja sujuvasti.

Kohderyhmäsuositus: Kirja sopii Kalevalasta ja suomalaisesta mytologiasta vähänkin kiinnostuneille, erityisesti nuoremmille sekä fantasian- ja seikkailunnälkäisille lukijoille.

Teemoja: Kalevala, fantasia, ilmastonmuutos, perhe, seikkailu

Linkit:

Lisää kirjailijasta ja hänen tuotannostaan Tammen sivuilla

Kirjailijaesittely Tammen sivuilla

Kirjailijan kotisivut

Kirja-arvostelu sivulla Risingshadow.net


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen kulttuurierot kuolema köyhyys laitoshoito lapsen maailman avartuminen

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Timo Parvela

Tuliterä

11-vuotiaiden Ahdin ja Ilmarin kesäloman alku saa uuden käänteen, kun he kevätjuhlassa tietämättään soittavat kanteleella rehtorin maan sisään. Pian pojat kuulevat kadonneiden isiensä ystävältä, vanhalta ja salaperäiseltä mieheltä, että he ovat Kalevalan kansan perillisiä ja kuuluvat Sammon vartijoihin. Heidän tehtävänsä on suojella kanteletta ja Sammon viimeisiä sirpaleita niitä keräävältä mahtavalta Louhelta. Tehtävä tuntuu aluksi epäuskoisista pojista ja Ilmarin isosiskosta Annista mahdottomalta, mutta arvaamattomat tapahtumat lähtevät käyntiin ja suistavat heidät elämänsä seikkailuun. Tuliterä on ensimmäinen osa Sammon vartijat -sarjaa, ja se on voittanut Topelius-palkinnon.

Tässä kirjassa eniten pidin henkilöhahmoista. Mukaan oli saatu niin erilaista sakkia, ettei lukeminen käynyt tylsäksi. Lisäksi henkilöt erottuvat hyvin tyypillisistä fantasiahahmoista. Kalevalaa on myös sekoitettu tarinaan osuvasti ja mielenkiintoisesti.

Olga Poropudas
Anni, Ilmari ja Ahti katselivat toisiaan lähes juhlallisen hiljaisuuden vallitessa. Heidän jalkojensa juuressa makasi olento, jollaista he eivät vielä edellisenä aamuna olisi uskoneet olevankaan. Sellaisia oli vain saduissa, mutta nyt yksi oli jotenkin onnistunut livahtamaan heidän elämäänsä. Vihdoin he alkoivat tajuta, että jotain suurta oli tapahtumassa. Jotain pahaa. Ja heidän tehtävänään oli estää se.