Kirjan nimi: Taivas taskussa
Kirjailija: Sirpa Puskala
Ilmestynyt: 2004
Kustantaja: WSOY

Ikäsuositus: Kirja soveltuu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Kohderyhmäsuositus: Hyvä kirja kaikille, joita mietityttää oma tulevaisuus.

Teemoja: tulevaisuudensuunnitelmat, koulu, ystävyys, rakkaus, kuolema, koti, taiteet

Linkit:
Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelin esittely Sirpa Puskalasta


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala poliittinen vaino psykologia psyykkinen sairaus päihteet rakastuminen rakkaus rasismi rastafarit rikollisuus rippikoulu ruokaohjeet sairaus salaisuudet salapoliisityo sanataide Savo savolaisuus seikkailu seksi seksismi seksuaali-identiteetti seksuaalisuus seurustelu sienestys sijaisperhe sirkusharrastus sisarussuhteet Somalia sosiaalistuminen sota sotilasdiktatuuri sukupolvierot sukupuoliroolit sukuyhteys

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Sirpa Puskala

Taivas taskussa

Taivas taskussa -kirja kertoo Laurasta, joka on käynyt kymppiluokkaa. Kesäloman vihdoin koittaessa Lauraa ahdistaa, ettei hänellä ole minkäänlaisia tulevaisuudensuunnitelmia. Äiti haluaisi Lauran menestyvän akateemisilla aloilla, kun taas isä ei halua painostaa Lauraa mihinkään.

Lauran ihastus Niklas sekoittaa Lauran päätä, ja kun taiteellinen mummi ehdottaa hänelle maalauskurssille osallistumista, Laura suostuu. Mummin pitämä kurssi järjestetään maalla, jossa Laura tutustuu parikymppiseen Esaan. Kurssilla on aikaa rentoutua ja maalata sekä miettiä, mitä haluaa. Mummi on kuitenkin sairastellut – onko hänellä kaikki hyvin? Tuleeko Niklaksen ja Esan kanssa kolmiodraamaa, löytääkö Laura tulevaisuuden kutsumuksensa? Onko taskun pohjalla kokonainen taivas?

Puskalan romaani on elävää ja konkreettista pohdiskelua taiteilijatytöstä nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä. Lukiolaisen lukijan on helppo samastua tytön elämäntilanteeseen. Kirja on kirjoitettu puhekielellä, ja se sisältää myös Lauran päiväkirjamerkintöjä.

Noora Hapuli
Yhtäkkiä mä vain tajusin, että sinisessä talossa mä voisin mietiskellä, maalata, hoitaa puutarhaa ja kasvimaata. Sinisessä talossa musta voisi tulla taiteilija. Maalaamisen lisäksi mä viljelisin luomutuotteita, kasvattaisin lampaita ja vuohia. Ja onnelliset, vapaat kanat kaakattelisivat pihapiirissä ja kaivelisivat pulleita luomumatoja kukkapenkeistä.