Kirjan nimi:
Amsterdam, Anne F. ja minä
Kirjailija:Terhi Rannela
Ilmestynyt:2008
Kustantaja:Otava (Kerttu ja Mira -sarja)

Ikäsuositus:

Sopii lukijoille yläkouluikäisistä ylöspäin, etenkin koululaisille.

Kohderyhmäsuositus:

Kirja sopii hyvin Amsterdamista ja matkaamisesta kiinnostuneille sekä omaa seksuaali-identiteettiään pohtiville nuorille. Se käy myös ihmissuhdesotkuista kiinnostuneille.

Teemoja:

matkustaminen, seksuaali-identiteetti, seurustelu, ihmissuhteet

Linkit:

Kirjailijan kotisivut

Kirjan arvostelu sivulla Fleim.fi

Kirjailijan haastattelu Tampereen kaupunginkirjaston sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

tähtitiede ulkomaalaiset ulkomaat ulkonäkö ulkonäköpaineet urheilu uskonto uusperhe vaihto-oppilasvuosi valehtelu valtataistelu vanhempien ero vapaus ja sen rajat Venäjä vertaistuki vähemmistöt väkivalta yksinäisyys yliopisto-opiskelu ystävyys

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Terhi Rannela

Amsterdam, Anne F. ja minä

Tamperelaistyttö Kerttu Koistinen on juuri täyttänyt viisitoista vuotta, mutta hänen maailmansa kieppuu ylösalaisin: hän on jättänyt tyttöystävänsä Miran lapsellisesti tekstiviestillä. Tilalle on tullut netti-ihastus Jimi, ja ex-tyttöystävä on raivoissaan. Onneksi kirjailijaäiti vie Kertun syyslomaksi Amsterdamiin, tulppaanien ja puukenkien ihmeelliseen maahan!

Amsterdam näyttäytyy kuitenkin varsin erilaisena Kertulle. Aluksi puuduttavalta vaikuttanut äiti/tytär-reissu alkaa saada mielenkiintoisia käänteitä äidin tutustutettua Kertun Anne Frankin päiväkirjaan. Kerttu alkaa oppia kaupungista yhtä sun toista jännittävää matkakohteiden ja uusien ystävien avulla. Vauhdikkaan viikon jälkeen kotona odottaa vielä uusia yllätyksiä.

Pidin tästä kirjasta erityisesti, koska siinä käsiteltiin nuorten erilaisia seksuaalisia suuntautumisia ja niihin suhtautumista. Amsterdamin esittely sai omatkin matkahalut heräämään. Lisäksi Anne Frankin mukanaolo, juutalaisvainoaihe ja Punaisten lyhtyjen alue toivat myös kaupungin historiallisia ja ongelmallisia puolia esiin. Romaanista innostuneille on tarjolla jatko-osa, vuonna 2009 julkaistu Goa, Ganesha ja minä.

Olga Poropudas
Dami – pidä varasi! Pian et ole enää entiselläsi. Huomenna kohtaat nääs Tampereen likan. Tai huokaus, korjataan: plikat.