Kirjan nimi:
Goa, Ganesha ja minä
Kirjailija:Terhi Rannela
Ilmestynyt:2009
Kustantaja:Otava (Kerttu ja Mira -sarja)

Ikäsuositus:

Kirja sopii kaikenikäisille yläkoulusta lähtien.

Kohderyhmäsuositus:

Romaani sopii lukijoille, joita kiinnostavat vieraat kulttuurit (erityisesti Intia) monipuolisesti, ihmissuhteet ja perheriidat. Kirja soveltuu myös lukijoille, jotka ovat ennakkoluulottomia tai haluavat vähemmän tyypillisiä nuortenkirjalukukokemuksia.

Teemoja:

Intia, seurustelu, matkailu, perheongelmat, lesbous

Linkit:

Kirjailijan kotisivut

Kirjailijan romaanihenkilöiden, Kertun ja Miran, blogi

Kirjailijan haastattelu Helsingin kaupunginkirjaston sivuilla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

sisarussuhteet Somalia sosiaalistuminen sota sotilasdiktatuuri sukupolvierot sukupuoliroolit sukuyhteys suomenruotsalaisuus suru suvaitsevaisuus syntymäpäivät syrjäytyneisyys syyllisyys syömishäiriöt syöpä taikuus taisteleminen taiteet

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Terhi Rannela

Goa, Ganesha ja minä

16-vuotias Mira ei voi uskoa onneaan, kun pääsee lomamatkalle kylmästä Suomesta kahdeksi viikoksi polttavaan Intian aurinkoon: uusperheen arkihuolista hän voi irrottautua eksoottiselle matkalle maailman toiselle puolelle tyttöystävänsä Kertun perheen kanssa. Taiteellinen, luonnoslehtiön kanssa kulkeva Mira päättää ottaa reissusta kaiken irti.

Matkalla tytöt pääsevät tutustumaan niin Intian rantoihin kuin HIV-sairaalaankin, Kertun elämyksiä etsivän kirjailijaäidin takia. Uusia kokemuksia kertyy niin upeista ostoksista ja Intian eksotiikasta kuin paikallisten todellisen elämän ja kurjuudenkin muodossa. Eivätkä matkan muistot jätä koskettamatta myös sen jälkeistä elämää, vaan ne muuttavat Miraa sekä ihmisenä että taiteilijana.

Kertomus on jatkoa kirjalle Amsterdam, Anne F. ja minä, mutta tällä kertaa kertojana toimii Kertun tyttöystävä Mira. Pidin kirjassa jälleen monipuolisesta ja avoimesta suhtautumisesta vieraaseen kulttuuriin ja sen valo- ja varjopuoliin. Myös nuorten vapaa seksuaalinen suuntautuminen ja sen miettiminen sekä taiteilijahenkinen päähenkilö hymyilyttivät.

Olga Poropudas
– Minkä värinen sä olet nyt? Kerttu kysyy.
– Mä en tiedä. Minkä värinen onni on?
– Tänään mä vastaisin, että auringonkeltainen.
– Sitten mä olen auringonkeltainen, niin kirkas, että silmiin sattuu.