Kirjan nimi: Draculan ratsu
Kirjailija: Ilkka Remes
Ilmestynyt: 2008
Kustantaja: WSOY

Ikäsuositus: Yläkoululaisille ja myös aikuisille.

Kohderyhmäsuositus: Seikkailuromaaneista pitäville tai Ilkka Remeksen aikaisempia nuortenkirjoja lukeneille.

Teemoja: seikkailu, jännitys, hevoset, ystävyys

Linkit:
Ilkka Remeksen esittely Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa
Draculan ratsun arvio Mansikkamaa-blogissa
Ilkka Remeksen tuotannon esittelyä Ilkka Remes -blogissa
Marko Ikävalkon arvostelu Draculan ratsusta Keskisuomalaisessa


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

kanga-päähine kansanperinteet ja -tarinat kasvaminen katoaminen katulapset kaverisuhteet kaverit kerjääminen kesä kilpailu kissat kiusaaminen kodin ja koulun arvot kodittomuus koirat kokemukset kolonialismi Kongo koripallo koti koulu kouluelämä koulu koulukiusaaminen kulttuurierot kuolema köyhyys laitoshoito lapsen maailman avartuminen lapsen ja eläimen symbioosi lapsen oikeudet lapset lastenkoti leirikoulu lesbous liikenneonnettomuudet luokkaretki luonto lääketiede maahanmuutto maailmankatsomus

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Ilkka Remes

Draculan ratsu

Menestyksekkään trillerikirjailija Ilkka Remeksen kuudes nuortenromaani Draculan ratsu jatkaa Aaro Korpi -nimisen pojan seikkailujen seuraamista. Tällä kertaa Aaro on belgialaisella hevostallilla porvoolaistyttöjen tulkkina. Sinisilmäiset tytöt eivät heti tajua, että hommassa on jotain mätää, kun vanha ja lähes arvoton hevonen myydään 86 000 eurolla. Onko kyseessä rahanpesua, salaliitto vai jotain vieläkin suurempaa?

Aaro ei voi päästää Emmaa yksin hevostenhoitajaksi vaaralliselle matkalle, vaan lähtee salaa mukaan, ja niin alkaa vauhdikas ja keinoja kaihtamaton matka läpi Euroopan aina Draculan kotiseuduille Romanian Transylvaniaan asti. Mitä peiteltyä juonta hevosten kuljetus tosiasiassa edustaa? Tätä lukija pääsee selvittämään yhdessä Aaro Korven kanssa.

Tyttölukijoiden ei kannata hämääntyä romaanin poikamaisesta kannesta, koska Remeksen romaani on erittäin sukupuolineutraali. Romaanin juoneen pääsi hyvin sisään, ja teksti todella tempaa mukaansa matkalle Euroopan halki. Ilkka Remeksen sujuva kirjoitustyyli takaa jännityksen oikeissa kohdissa ja sopivin määrin.

Noora Hapuli

Aaro painoi kiukuissaan talikon lantakasaan ja kohotti paakkua. Kitkerä haju kirveli hänen nenässään. Tämäkö muka kuului tulkin työhön? Ei todellakaan kuulunut. Hän iski talikon lantaan ja palasi hevostallin takaa etupihalle. Emma, vanhin tytöistä, tuli häntä vastaan satula käsivarsillaan.