Kirjan nimi:
Susi, joka halusi olla kuuluisa
Kirjailija: Nora Strömman, kuvittanut Kasper Strömman
Ilmestynyt: 2008
Kustantaja: WSOY

Ikäsuositus: Kirja sopii erityisesti alakoulun ensimmäisille luokille.

Kohderyhmäsuositus: Juuri lukemaan oppineille, eläinten ystäville.

Teemoja: eläimet, yksinäisyys

Linkit:
kirjailija Nora Strömmanin ruotsinkielinen kotisivu

Etusivulle

Kirjojen teemoja:

lääketiede maahanmuutto maailmankatsomus maakunnat maallemuutto maaseutu marjastus masennus matka matkailu meilailu mielikuvitus monikulttuurisuus muinaisaika murre murrosikä musiikki muutokset muutto noidat nuoret nuortenkirjallisuus nuoruus ongelmanratkaisu ongelmat onkiminen onnettomuus opiskelu pakolaiset parisuhde pelko pelkotilat perhe perheongelmat perheväkivalta pohjoinen Pohjois-Karjala

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Nora Strömman

Susi joka halusi olla kuuluisa

Susi, joka halusi olla kuuluisa -kirja kertoo Erkka-nimisestä sudesta, joka haluaa päästä hinnalla millä hyvänsä julkkikseksi. Se ei olekaan mikään ihme tällaisena aikana, jolloin monet ihmisetkin haluavat julkisuutta.

Erkka on asunut pitkään Itä-Suomen metsissä, mutta tuntee itsensä niin yksinäiseksi, että päättää hakeutua ihmisten ilmoille. Ihmiset eivät kuitenkaan ota Erkkaa riemuiten vastaan – päinvastoin, he pelkäävät sutta ja ohjaavat tämän pois ihmisten ilmoilta. Lukija saa jännittää, saako Erkka vihdoin itselleen ystävää, jota kaipaa.

Kirjan pisimmät sanat on tavutettu, tekstiä tuetaan kuvilla ja kirja on sopivan lyhyt nopeastikin luettavaksi, joten se sopii mainiosti vasta lukemaan oppineille lapsille ensimmäiseksi romaaniksi. Kirja kuuluu WSOY:n Werneri-sarjaan, joka sisältää kirjoja juuri lukemaan oppineille.

Outi Oja
Olipa kerran susi joka halusi olla kuuluisa. Sanotaan vaikka, että hänen nimensä on Erkka. Erkka oli asunut Itä-Suomen rauhallisissa ja kaukaisissa metsissä kymmenen pitkää vuotta, kun hän yhtäkkiä tunsi itsensä hirveän unohdetuksi ja yksinäiseksi. Silloin Erkka päätti, että hän haluaa olla julkkis.