Kirjan nimi: Sokerista, kukkasista
Kirjailija: Mimmu Tihinen
Ilmestynyt: 2006
Kustantaja: Gummerus

Ikäsuositus: Sopii nuorille, yläkouluikäisille ja vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus: Romaani soveltuu sellaisille lukijoille, jotka haluavat surullisia kirjoja tai lukukokemuksia perheenjäsenen menettämisestä.

Teemoja: perhe, kuolema, suru

Linkit:
Kirjailijaesittely Gummeruksen sivuilla
Tietoa kirjailijasta Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelissa
Artikkeli kirjailijasta Pohjolan Sanomien sivulla


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Mimmu Tihinen

Sokerista, kukkasista

15-vuotiaalla Mintulla on edessään peruskoulun päättyminen. Hän myös odottaa kuvataidelukion pääsykoetuloksia, mutta jokin saa hänet unohtamaan tyystin nuorille ihmisille normaalisti hyvin tärkeät tapahtumat. Mintun vanhempi kaksossisko Melissa nimittäin katoaa yllättäen, minkä takia Mintun koko elämä murenee käsiin. Vaikka Minttu on aina tuntenut siskonsa olevan suositumpi ja parempi, millään muulla kuin Melissan paluulla ei ole enää väliä. Mutta entä jos Melissa ei enää palaakaan?

Kirjan aihe on rankka ja ikävä, mutta sitä käsitellään hyvin. Kirja ei hypi sivuraiteille. Se on realistinen, vaikka samalla myös surullinen kuvaus nuoresta Mintusta ja tämän elämänmuutoksesta.

Olga Poropudas
Koko illan istun huoneessamme ja odotan. Istun peilin ääressä ja meikkaan hitaasti. Odotan. Ehdin harjata jokaisen silmäripsen yksitellen. Melissa ei tule kotiin. Aurinko kääntyy olohuoneen ikkunasta pois ja jättää lasipöydällä olevat todistukset varjoon. Kukaan ei ole koskenut niihin. Maalaan huulet kolmeen kertaan ja pyyhin punan aina huolellisesti pois. Melissa ei tule.