Kirjan nimi: Sello & Pallo
Kirjailija: Lauri Törhönen
Ilmestynyt: 2009
Kustantaja: Tammi

Ikäsuositus: Kirja soveltuu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Kohderyhmäsuositus: Oiva kirja rakastuneille pojille, jalkapallohulluille tai musiikista kiinnostuneille!

Teemoja: rakkaus, musiikki, urheilu, läheisen kuolema

Linkit:
Leena Lumen blogi ja arvostelu kirjasta


Etusivulle

Kirjojen teemoja:

1960-luku absolutismi adoptio alkoholismi alkuperäiskansat amerikansuomalaiset ammatinvalinta arkielämä arvoitukset avioero bändi draama eläimet eläintensuojelu ennakkoluulot erilaisuus Espanja eutanasia fantasia fantasiamaailmat feminismi filosofia halvaantuminen harrastukset henkinen kasvu hevoset hevosharrastus historia huostaanotto huumori ihastus ihmisen ja luonnon suhde ihmissuhteet ilmastonmuutos internet Intia islam isä-/äitisuhde

Lisää teemoja...

Tekijät ja oikeudet ©


Lauri Törhönen

Sello ja pallo

Sello & Pallo kertoo juuri 18 vuotta täyttäneestä Mikaelista, jonka isä kuolee yllättäen työmaaonnettomuudessa. Hänellä on vasta 10-vuotias pikkusisko Lotta ja äiti, joka on puolisonsa kuolemasta murheen murtama.

Hautajaisissa Mikael kuitenkin kokee jotain odottamatonta – ruskeat silmät ja vaaleansininen sellokotelo laittavat Mikaelin pään pyörälle. Rankkojen futistreenien lomassa Mikael yrittää saada selville, kuka oli se salaperäinen tyttö, johon Mikael rakastui ensisilmäyksellä. Valmentajakin huomaa, että Mikaelin ajatukset eivät aina ole täysin jalkapallossa.

Tyttö on Aino, selloa Sibelius-Akatemiassa soittava tyttö, jonka soitonopettaja saa myös päänvaivaa Ainon harhailevista ajatuksista. Kohtaavatko kahden nuoren tiet? Ovatko heidän tunteensa molemminpuoliset? Saako heti läheisen ihmisen kuoltua rakastua?

Törhösen romaani on kauniin hellävarainen kertomus kahdesta eri maailmassa elävästä nuoresta, joita yhdistää utelias ensirakkaus. Kirja on aiheiltaan aika vakavakin, mutta siitä huolimatta se on kirjoitettu leppeän kevyesti ja romanttisesti.

Noora Hapuli
Kun sellonsoittoa opiskeleva tyttö putoaa taivaasta jalkapallohullun pojan niskaan niin rajusti, että pojalta menee taju, seuraukset voivat olla mitä tahansa. Rytäkässä menee ainakin pää sekaisin, molemmilta, mutta molemmat ehtivät kuitenkin katsoa kerran toisiaan silmiin.